Welkom

Welkom op de Website van Dirk en Jose Verleun.

Hallo, laat ik ons even voorstellen, wij zijn Dirk en Jose Verleun. Samen met onze dochter Romy wonen wij in een klein huisje aan de Middenweg in de Noord-Beemster, een plaatsje midden in de polder, waar we veel ruimte hebben om duiven te houden, maar ook met andere dieren zoals kippen een konijn en waakhond Sam, delen met ons de ruimte en rust hier in de polder.


Jose          Romy           Dirk             Mandy
Op jeugdige leeftijd ben ik al begonnen met duiven, samen met mijn vader vlogen we met de duiven in de kring Gouda. Op 19 jarige leeftijd heb ik mijn stofjas aan de kapstok gehangen, om mijn militaire dienstplicht te gaan vervullen. Daarna kwam er een periode waar in ik geen tijd had om duiven te houden, later in de Achterhoek kreeg ik de kans, om weer opnieuw met duiven te gaan beginnen. Ik heb me toen aangemeld als lid bij P.v De Luchtpost in Aalten, alwaar ik 5 mooie jaren heb mee gemaakt. De prestaties waren niet van aard om te zeggen dat ik een groot kampioen was, maar er werden soms wel prestaties neer gezet. Het resulteerde dan ook in een 5e aangewezen kampioen natour afd G. ca 2800 leden.

Sinds 2 jaar hebben we andere duiven aangeschaft, met vriend Gert-Jan Beute werden diverse duiven uit zijn beroemde ,,Vechtmachine,, geruild met duiven uit ons ,,Superkoppel,, voor een samen kweek, dit resulteerd ook in zeer goede resultaten, en we gaan in deze samen kweek een nieuwe stamopbouw trachten te vormen.

Helaas door Longfibrose hebben we op dokters advies de duivensport moeten beëindigen, maar we proberen toch actief in de duivensport, al is het dan op een andere manier, door zo af en toe een hok bezoek te doen plegen.

schrijf gerust in ons gastenboek

Met vriendelijke groet,
Dirk en Jose Verleun
Noord Beemster

Info@dirk-joseverleun.nl