weeknieuws 21-04-2019

Zo het is al weer ruim 4 maanden geleden, dat ik wat van deze kant heb laten horen, maar nu het redelijk tot goed weer met me gaat, de gein van het leven weer terug hebben, gaan we proberen om elke maand zo wie zo, een riedeltje neer te zetten, want ik mis het wel hoor, die super reacties van jullie.

Ik ga jullie hier een belevenis vermelden, omdat jullie allemaal mogen weten, wat Klaas Booij ons nu momenteel aandoet, ik vraag geen medelijden of zo, nee echt niet hoor, maar ik wil jullie dit niet onthouden, dat Klaas Booij zo laag bij de grond is gezakt , nee, dat had ik nooit, maar dan ook nooit verwacht van hem, en ik denk meerdere mensen niet, maar nu jullie mogen allemaal van me weten, wat er op dit momenteel speelt tussen hem en mij

Ik had een vraagstelling op de ,,duivensport,, geplaatst 1e paasdag, een gewone normale vraag, wat je er evt. aan kon doen, om je kweekduiven terug te kunnen te kunnen halen, en ik heb echt heel veel reacties er op gekregen, maar s,avonds is dit bericht door de beheerder Jacco v Grol weer verwijdert, terwijl hij eerst nog zelf zijn reactie er op had vermeld, dus vind ik het vreemd, dat het verwijdert is, en niet alleen het bericht, maar mij heeft hij ook gelijk maar verwijdert, terwijl er toch een normale vraag stelling stond vermeld, dus nu ga ik het verhaal voor jullie op mijn eigen weeknieuws zetten, zodat ik nu niet meer geblokt of verwijdert kan worden.

We beginnen April 2017, we krijgen de vernietigende uitslag van de longarts te horen, ,,longfibrose,, en in ernstige mate, dus de kippen onze duiven, en alles wat veren heeft in mijn omgeving, dat is voor mij funest, dus alles moest weg en zo vlug mogelijk, nou mensen als je zoveel liefde en passie voor je duiven heb, dan is dit niet makkelijk om te doen, maar het moet gewoon.

Dus op Facebook het hele verhaal gezet, en dat alles te koop kwam daar door, en een zekere Karel Jurissen die reageerde op het bericht, en wilde langs komen, oké afspraak gemaakt en Karel en Marion zijn hier op de koffie geweest, en we hebben het over de situatie gehad.

Karel kwam toen met het idee, is een eenhok race niets voor je, ik ben Agent van Sevilla, we zenden samen een team in, kun je op deze manier toch met de duivensport verbonden blijven, en als je de finale wilt mee maken, neem je lekker een weekje vakantie met je vrouw, en je vliegt met je eigen duiven, en ja, dat hebben we toen gedaan.

Toen kwam het onderwerp, de kwekers cq vermenigvuldigers hoe je ze ook noemt, wat ging daar mee gebeuren, waren er al plannen mee, vroeg karel aan me, ik zei, nee nog niet echt nee, slechte tijd van verkopen nu, we weten het dus nog niet wat we precies er mee gaan doen.

Karel kwam toen met het idee, hij wist iemand in Friesland, die man kon hij ook, was ook een beginnend liefhebber in opbouw, misschien was het een optie om die kwekers daar neer te zetten, dan kon hij ook een stammetje opbouwen, en hem een ronde laten kweken voor onze deelname aan evt. Sevilla of een andere hok race, daar hadden wij wel oren naar, dus de afspraak gemaakt, laat de man maar komen.

Twee weken later is Klaas met Danielle en de kids hier geweest, het hele verhaal weer eens uitgelegd, en de afspraak gemaakt, de duiven gaan mee met je, de afstammingen en eigendomsbewijzen gaan ook met je mee, als je eventueel controle krijgt, dan heb je geen problemen, en er gaan elk jaar een 7 tal jongen naar Sevilla, en jij kunt voor je eigen kweken, maar de duiven blijven mijn eigendom, dat waren de gemaakte afspraken, en mijn stand punt is nog steeds, een man een man, een woord een woord, dus niks op papier.

En toen hij ze mee nam, had ik echt ik de tranen in mijn ogen, deels van verdriet want je houd van die duiven, maar ook groten deels van blijdschap, de man was zeer blij met de duiven, en door deze deal, konden wij elk jaar mee doen, met jonge duiven uit je eigen kwekers, en zo blijft dan onze naam ook verbonden met de duivensport.

Dat jaar zijn we voor het eerst naar Sevilla geweest, ik heb er een verslag toen over geschreven, het was een geweldige ervaring, en Klaas, Patrick, Karel en ik hebben daar gehuild en gelachen met de finale, en we waren het allemaal helemaal om, dit zouden we blijven doen, we gaan ieder jaar mee doen in Sevilla.

2018 heeft Klaas 4 jongen gefokt voor ons, liep niet zoals het moest, kan gebeuren, Patrick zeg, geen probleem, ik maak het team compleet, en wat voor team naam nemen jullie, daar was ik heel gauw over uit, omdat het geweldig goed klikte tussen ons drie,en, [Karel was een andere weg in geslagen] was ,,Three Musketiers,, een passende naam, dus onder deze naam werden de duifjes verzonden, en echt top gedaan, een paar vroege prijzen gepakt daar, alleen helaas kon ik niet naar de Finale, want mijn schoonmoedertje werd 75, en dat is belangrijker dan Sevilla.

Dat jaar, waren wij tevreden over het verloop in Sevilla, we wisten op een gegeven moment dat welke jongen uit welke duiven kwamen, met een 3e prijs een 5e prijs een 11e prijs en een 24e, dan doe je het daar niet slecht in Sevilla, en de vriendschap in het Team werd hechter, Mike en ik waren inmiddels ook toe gevoegd tot het Sevilla Team, daar ik op andere manieren wel hand en span diensten kon verrichten, daar waar de andere leden geen of moeilijk tijd konden maken, voor Klaas 2 mooie spoetniks gemaakt voor een zacht prijsje, en het hele team stond voor elkaar. tot aan de beruchte voorjaarsbeurs in Houten.

We hadden de beurs in Houten gehad, en die was, wat we links en rechts te horen hadden gekregen, dat het bij onze stand erg druk en rommelig was dat weekend, tijdens dat weekend had ik nog een duivinnetje gekocht bij Gert-Jan, dat duivinnetje zou op de 14-894 gezet worden, en Klaas heeft de afspraak gemaakt met Gert jan, dat hij de andere week zaterdags, de gekochte duivin zou ophalen, dus versterking was er weer voor de Sevilla knallers.

Maar door en wat we gezien en te horen hadden gekregen over onze stand vroeg Patrick op dinsdag via de app. aan ons, wat zijn er voor dingen die verbeterd kunnen worden, zodat we volgend jaar beter voor de dag kunnen komen, want hij had het ook wel geconstateerd dat het een chaos was, ik citeer dit stuk even

Ik kan alleen van zondag mijn mening geven, het was er inderdaad heel druk en erg rommelig, het eerste wat me opviel was de chaos, volgend jaar moeten er bij het opbouwen al 3 grote korven klaar staan om de duiven aan te nemen, rommel of dozen onder de tafel, met iets er voor zodat het niet lijkt als of er een bom gevallen is op onze stand, is het misschien verstandiger om volgend jaar de groep te splitsen, snap best dat het wel gezellig is, als we allemaal bij elkaar zijn, maar 8 volwassenen en2 kinderen is wel erg veel van het goede, dat schrikt mensen af, en we raken het overzicht kwijt, daarom ook mijn vraag, wat moet er verandert of verbeterd worden.

Dan antwoord Klaas, ,,dan komen wij volgend jaar niet meer, dat scheelt 4 personen,,

ik antwoord dan, dat is niet de oplossing, jij bent agent van het noorden, je hoort er bij, ik kom vanavond wel met een idee van mijn kant af.,Patrick antwoord ook op Klaas zijn reactie, ,,dat is nou juist niet de bedoeling, wat ik bedoel is, dat we ergens een oplossing moeten zoeken samen, of wat minder mensen achter de stand.

Ik antwoord hier op,, lig ziek in mijn nest, kom er straks uit, en dan zal ik mijn idee uitleggen, en dan kom ik met mijn idee

,,Wat ik nu ga schrijven, heeft te maken met het heden en het verleden, en ik hoop dat er straks geen nekharen overeind gaan staan en talloze boetekleedjes aangetrokken worden, maar dat we als volwassen mensen kunnen communiceren, het gaat om het volgende.

Voor heen stonden er op de Sevilla stands 4 man, Antonio Patrick Karel en Pieter, we verkochten toen nog geen Paloma bleu, dus alle aandacht ging uit naar de Derby ,,Sevilla,, en met 4 man op de stand was genoeg, maar nu, 3 jaar later zijn er meer vertrouwens personen bij gekomen, 2 hebben gedwongen het team verlaten, [ reden bekend] en nu hebben we een team, die voor elkaar staan en van elkaar op aan kunnen.

Maar we moeten ook over dingen, zonder kwaad te worden op elkaar, kunnen overleggen, ik zelf had ook al diverse keren te horen gekregen van diverse beursgangers, dat het bij ons erg rommelig en druk was, mede door teveel mensen in de stand, dus als we nu eens het volgende gaan doen, en denk hier maar eens eerlijk en goed over na, en we kunnen evt. er veranderingen in aan brengen, dus dit is mijn voorste

Dag een,

Antonio met zijn vriendin, Naomi, Klaas en Mike. 5 personen, de dames voor de verkoop van de Paloma producten, en de mannen voor de in name van de duiven voor de Derby

Dag twee

Antonio met zijn vriendin, Danielle, Patrick en ik, de dames voor de promoting van de Paloma,s en de heren voor de inname van de duiven.

Zo zijn we in twee groepen verdeeld, en zijn de kinderen, de ene dag bij mamma thuis en de andere dag met pappa.

Denk er eens rustig over na, dit is mijn gedachten, daar het dan minder druk is de stand, dus kunnen we concentratie gericht te werk gaan, laat jullie reactie maar eens horen wat jullie er van vinden, het is maar een idee he, ik ga me nest weer in, ik heb 38,7.

Antwoord Klaas, ik had het al gezegd, wij blijven thuis, dan is het hele probleem opgelost.

mijn reactie hier op, doe godverdomme nou eens niet zo kortzichtig Klaas, lezen denken lezenen nog eens overleggen, als agent van het Noorden moet je er bij zijn, maar nee, ik was al bang voor deze reactie, denk toch eens na man man man man, wat een onbezonnen antwoord.

Klaas heeft dan ineens de groep verlaten, de bom was gebarsten, later kreeg ik van Danielle dit bericht, hoi, bij deze stoppen wij met Sevilla, ik heb geen zin in jou gezeik over de kinderen, jij regelt het maar hier voor het Noorden, het was mijn schuld, ze trokken zich terug uit het Sevilla team, ik had Antonio hier mee, en ze wenste me succes met het ophalen van de duiven in het Noorden, en wensen geen verder contact meer met jou, en dan is het stil op alle fronten, het hele team wordt niet meer beantwoord, maar ook de aangekochte duif werd niet opgehaald, ondanks de geplande afspraak, duif werd niet opgehaald bij Gert-Jan, zelfs geen afbericht, dus de andere week, Gert-Jan moest toch die kant op, de duif maar bij Patrick en Mike laten bezorgen, maar Klaas heeft wel een vuurtje ontstoken bij me.

Gezien zijn reactie, en dat hij die betreffende duivin niet opgehaald heeft, zelfs geen afbericht aan Gert-Jan gegeven, ga ik er van uit, dat hij geen interesse meer heeft in de resterende kweekduiven, dus vraag ik ze terug, want er zijn dit jaar geen jongen gekweekt [wat hij wel gevraagd had in het begin van het jaar, maar ik was toen zo ziek, dat ik zei wacht maar even] dus afspraken zijn er geschonden, klare zaak, maar ho ho, hij geeft ze niet af, heeft de wahtssapp ook geblokt, geen teken meer in velden of wegen, dus gaan we het even zien of er andere manieren zijn om dit voorlopig op een nette manier op te lossen, ook Patrick Elsbergen krijgt zijn duiven niet terug van hem.

Dus door dit te doen, neemt hij het laatste stukje, dat enigste stukje waar we konden zeggen, ,,onze eigen duivensport,, weg bij ons, Ik heb hier momenteel even geen woorden voor, maar als hij op deze manier denkt mijn klein te krijgen, dan heeft hij het heel vies mis, dit gaat hem bezuren echt wel.

Ik heb gisteren van heel veel goede liefhebbers aangeboden gekregen om jongen op te halen, zodat wij toch mee kunnen doen aan de Sevilla race, Martijn Buck de Kruijff Ton Mengerink Marco en Bernardina de Kok, Cor Hopman, Patrick uit Woerden, ik vind het geweldig dat jullie dat voor ons willen doen, maar ik heb onze eigen stam toen opgebouwd, met jonge duiven uit die lijnen willen we gaan vliegen kwekers mee gegeven in vertrouwen, en na een verkeerd gelezen en begrepen bericht, flikt hij me dit, ik hou me maar in, beter voor me gezondheid, maar ik kom hier nog verder op terug een keer.

Tot sinas dan maar weer